dimecres, 2 de març del 2011

COMENÇA LA LLIGA, 1ra Jornada

El passat dijous 24 de Febrer al MARQ d'Alacant, va tindre lloc la Presentació de la Lliga Provincial de Pilota Valenciana Trofeu Diputació d'Alacant 2011, XXVII Lliga a Llargues i XIX Lliga a Palma.
Representants de tots els Clubs acudiren a la sala d'actes del Museu on es presentà oficialment la Lliga i on el Secretari Autonòmic de la Conselleria de Governació, Luis Ibáñez, presidí l'acte acompanyat pel diputat d'esports d'Alacant, Bernabé Cano, el President de la Federació de Pilota Valenciana, Daniel Sanjuan, i els Vicepresidents de la Federació, Jesús Cortell i Vicent Molines.
32 poblacions i 68 equips repartits en 2 modalitats i 3 categories diferents, que de Març a Juliol portaran l'espectacle de la pilota als carrers de la nostra provincia.
Per primera vegada i després de començar fa 10 anys amb tan sols un equip en tercera de llargues, el nostre Club és , amb sis equips, el que més formacions ha inscrit i a més a més, el que major representació té en les primeres categories de Llargues i Palma.
1ra Categoria de Llargues: Amb un equip barretjat de veterania i joventut, plenament tibero,( l'únic de la categoria en que tot el planter són del poble), Alvaro, Isaac, Sergi i Miki. Subcampions en les últimes dos temporades, intentaran ficar-mos en la gran final que es celebrarà a Tibi. Estarà realment molt complicat ja que enfront tindrem al gran favorit, Campello, 9 vegades seguides campió amb Martines, David de Petrer i Miguel de Callosa, a Sella , amb Jan de Murla i el gran grup de joves promeses de la pilota que tenen, a Parcent, que s'ha reforçat molt amb l'incorporació de Malia de Laguar i Rodrigo de Benidorm, i sense oblidar-nos de Benidorm i Benimagrell. Sense dubte el nou sistema de competició amb eliminatories de quarts, semifinals i final, farà que siga una lliga molt atractiva i emociant fins al final.
1ra Categoria de Palma: Es tracta d'una categoria molt igualada on la majoria dels equips es fan molt forts a casa i la clau està en puntuar fora, i en la que contem amb dos equips, el Tibi A, que es el actual subcampió, intentará un any mes lluitar per el titól i el Tibi B, recent ascendit de segona que intentarà mantindre la categoria.
2na de Llargues: Entrem en esta categoria com a Campions de Tercera de l'any passat i sabem que estarà difícil perque ací hi ha prou de nivell, però amb el traure del "Telmo" tot es possible, si es centra en el carrer i els restos l'acompanyen donaràn més d'una sorpresa.
3ra de Palma: Amb un equip de nova creació, on debuten algunes incorporacions, tindrem que esperar als resultats de les primeres jornades per vore fins on podem arribar, recordem que la final d'esta categoria també es jugarà a Tibi el 10 de Juliol, però tenim moltes esperances amb Mateo que pot convertir-se en un gran traure per a esta modalitat.
Juvenils: Subcampions l'any passat, Miki i Sergi deixen de ser juvenils, però confiem amb Alvaro Gironés i els seus companys perque estiguen novament ahí dalt. El gran rival i favorit serà Sella, l'actual Campió, però tindrem que lluitar en totes les partides si volem aconseguir el triumf.